Tesbih Çeşitleri Nelerdir


Tesbih Çeşitleri
Eski tarihten günümüze kadar tesbih, erkeklerin hayatında önemli bir yere sahiptir. O kadar ki pek çok erkek elinde tesbih olmadan dışarı dahi çıkmamaktadır. Bu sebep ile bayanlarda eşlerine, babalarına, amcalarına hediye almak istedikleri zaman tercihlerini tesbihten yana kullanmaktadır. Peki, erkekler tarafından bu kadar çok sevilen tesbih çeşitleri nelerdir? İşte belli başlı tesbih çeşitleri:

 1- Ağaç Tesbihler: Ağaç tesbihler arasında yer alan tesbih çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür: Abanoz Ağacı, gül ağacı, kan ağacı, kral ağacı, kuka ağacı, mor gül, narçıl ağacı, öd ağacı, palmiye ağacı, pelesenk ağacı, venge ağacı, yılan ağacı, zeytin, tarçın ağacı, keçi boynuzu ağacı, Kıbrıs ağacı ve son olarak meşe ağacıdır.







2- Doğal Taş Tesbihler: Erkekler tarafından en çok tercih edilen tesbih türleri arasında doğal taş tesbihler yer almaktadır. Peki, en popüler doğal taş tesbihler hangileridir? İşte cevabı: Akik, ametist,
 ay taşı, kaplan gözü, nefrit yeşim, kuvars, sedef, turkuaz (firuze), yeşim, fosfor taşı, inci, mercan, safir taşı, turmalin taşı, yakut taşıdır.






3- Otlu Taşı Tesbihler: Otlu taşı tesbihler de ise iki önemli tesbih türü yer almaktadır. Bunlardan birisi; Hakiki Erzurum Otlusu diğeri ise Rus Otlusudur.

 4- Gümüş Tesbihler: Gümüş tesbih modelleri de tesbih severler tarafından tercih edilen popüler tesbih türleri arasında yer almaktadır.

 5- Kehribar Tesbihler: Öne çıkan üç kehribar tesbih modeli şunlardır: Damla, parça ve dominiktir.








Yorumlar

Popüler Yayınlar