Kehribar Taşı Faydaları

Öncelikle Herkese merhabalar, bir önce ki makalemizde kehribar taşı, Kehribar faydaları gibi konuları inceleyebilirsiniz.



Kehribar Taşı Özellikleri


Diğer adıyla Amber Taşı, bir çam ağacı türünün fosilleşmesi sonucu oluşan reçinesidir. Bileşiğinde ise oksijen, hidrojen, karbon ve süksinik asit bulunmaktadır. Açık sarıdan başlayıp kızıla doğru seyreden renk skalası bulunmaktadır. Saydam yapıda olup, nazik yapısı nedeni ile çabuk kırılabilir özelliği taşımaktadır. Gömüldüğü zaman küçük canlıları kendine çekme özelliği, bu taşı diğer taşlardan ayıran önemli bir etkendir. İçerisinde küçük canlıların olduğu kehribar taşları daha değerli sayılmaktadır.


 Kehribar Taşının Faydaları Nelerdir?


  • Ağrıyan bölgeye konulduğu zaman ağrının şiddetini azaltır. Taşın ağrı alanının büyüklüğü kadar olması daha etkili olmasını sağlar. 
  • Taşın sol elle oynandığında vücuttaki elektriği toplama özelliği bulunur. 
  • Soğuk algınlığı, bronşit, astım tedavisinde boyunda kullanılır. Boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde diğer taşlardan daha etkilidir. 
  • Vücuttaki elektriği azalttığı için depresyon belirtilerini azaltmada etkilidir. 
  • Zihin ve ruhsal dengenin kurulmasını sağlar. 
  • Civardaki negatif enerjiyi atarak pozitif enerji verir, hayatın güzel yanlarını görmenizi sağlayarak ruhsal açıdan iyileştirir. 
  • Para getirdiğine inanılır. Bu yüzden para kasalarına konulmaktadır. 
  • Canlandırıcı etkisi bulunmaktadır. 
Not: Her Türlü Kehribar Taşı Tesbih çeşitlerimizi web sitemizden inceleyebilir, beğendiğiniz her hangi bir Tesbihi sitemizden Güvenle satın alabilirsiniz.

Kehribar Taşının Kullanım alanları

Kehribar taşı hem süs eşyası olarak birçok alanda hem de sağlık alanında kullanılmaktadır. Taşın vücuda konulduğunda ısı yayma etkisi vardır. Bu nedenle takı olarak boyun çevresine takılarak soğuk algınlığının önlenmesi hedeflenir. Sol Kola takıldığında depresyon giderici özellik sağladığı için bileklik yapımında tercih edilir. Aynı zamanda kehribar tesbih oldukça yaygın bir tesbih türüdür. Çam ağacı reçinesinin fosilleşmesi sonucu olan taşın yakılması sonucu çam kokusu sağlar. Taş ilk çağlardan itibaren bu özelliği nedeni ile oda kokusu olarak kullanılmıştır

Yorumlar

Popüler Yayınlar